keskiviikko 5. kesäkuuta 2013

Uuden Oulun yhteinen taide -projekti on lähtenyt käyntiin ensimmäisten ryhmien osalta. Alla hieman tietoja projektin tavoitteista ja toiminnasta.


Lähtökohtana ovat asuinalueen historia, nykypäivä ja tulevaisuuden näkymät. Teoksen ja toiminnan kautta voi myös ottaa kantaa asioihin ja tuoda esiin mielipiteitä, tai toiveita. Materiaalina teoksen valmistamiseen käytetään asuinalueen perinteitä, maisemaa ja tarinoita, sekä osallistujien toiveita ja ideoita, sekä muuta materiaalia, kuten kuvia ja esineitä.Teoksen muoto määritellään osallistujien tarpeiden ja mielenkiinnon mukaan ja se voi olla esim. tekstiilitaidetta, kuvataidetta, valokuvataidetta, esittävää taidetta, poikkitaiteellinen ympäristötaideteos, tai vaikka tapahtuma.Teoksen voi toteuttaa vaikka muutaman päivän intensiivikurssina, tai viikonlopputyöpajoina. Osallistuminen ei vaadi minkäänlaista aikaisempaa kokemusta taiteen tekemisestä, vaan tärkeintä on kiinnostus yhdessä tekemiseen ja omaan aiheeseen. Projekti antaa mahdollisuuden oppia esim. uusia kädentaitoja ja kehitellä harrastustoimintaa omalle asuinalueelle.Tavoitteet:

Teoksen kautta voi aktivoida oman asuinalueen ihmisiä ja tuoda esiin sen kulttuuria, tapahtumia, epäkohtia, tulevaisuudennäkymiä, tai ihan mitä kukakin haluaa. Teoksen idean voisi tiivistää muotoon: Asukkaiden omista ideoista ja lähtökohdista taiteen avulla toteutettu ilmaus asuinalueestaan.
Tavoitteena myös on vahvistaa osallisuuden tunnetta, kehittää uusia ajatuksia sekä toimintamalleja ja tuoda taiteen keinoin näkyväksi uuden Oulun alueen paikalliskulttuuria. Lisäksi tavoitteena on luoda käytänteitä, jotka voivat jatkua myös hankkeen jälkeen esimerkiksi toistuvina opintoryhminä.

Projekti on Oulun kaupungin tukema

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti