maanantai 25. marraskuuta 2013

Hannus - Ukon jälkiä Uuteen Ouluun

Oulun keskipisteen kupeessa, Hannuksen kylällä näytelmäproduktion valmistus etenee kohti ensi-iltaa. Hannus-Ukon jälkiä Uuteen Ouluun on Hannuksen kylän väen ja kylällä toimivan Pölöhöttäjät teatteriryhmän jäsenten ideoima esitys. Näytelmässä nähdään otteita kylän historiasta ja tutustutaan Hannuksen kylän tapahtumiin, ihmisiin ja elämään myös tässä päivässä. Kaikki materiaali esitykseen on kerätty kyläläisiltä ja se liittyy tavalla tai toisella Hannuksen kylään. Esityksen muotoon materiaalia on yhdessä kyläläisten kanssa ollut rakentamassa ILMEestä etatteri-ilmaisun ohjaaja Mika Kiviniemi

Historiaan liittyviä tapahtumia käydään läpi kylän suurmiehen, Hannus-Ukon näkökulmasta. Hannus-Ukko oli kylän perustaja ja muun muassa taitava hirsirakentaja, joka rakensi ja rakennutti useita taloja Ouluunkin, esimerkkinä Tähtitornin kahvila, jonka hirret ovat Hannus-Ukon veistämiä.

Näytelmässä linkittyvät kylän perustamisvaiheessa merkittävien henkilöiden jättämä perintö ja nykyajan asukkaiden ajatukset asuinpaikastaan. Vaikka osin historiallisesta näytelmästä kyse onkin, ote on monin paikoin hyvin huumorivoittoinen, joten puuduttavia luentoja ei ole luvassa. Materiaalia esitykseen on koottu ihmisten muistoista, tarinoista, historiasta ja haastattelemalla sekä asukkaita, että vierailijoita.

Näytelmän ensimmäinen esitys on Hannuksen koululla 14.12. klo: 20.00 pikkujoulujen yhteydessä. Lisää esityksiä tullaan järjestämään ensi kesänä. Ajankohta tarkentuu myöhemmin.

Kuvia harjoituksista:


Terveisin:
Mika Kiviniemi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti